FAQ

Jäsenyydet:

12 kk jäsenyys olisi selkeästi edullisempi, mutta mitä jos haluankin jostain syystä lopettaa kesken sopimuskauden?

Kesken sopimuskauden tapahtuvat lopettamiset ovat harvinaisia, ja sopimuskauden saa katkaistua sopimusehdoissa mainituissa tilanteissa (esim. terveydelliset syyt). Mikäli haluat kuitenkin jostain sopimusehtoihin kuulumattomasta syystä lopettaa sopimuksesi kesken sopimuskauden, niin muutamme sopimuksesi takautuvasti toistaiseksi voimassaolevaksi eli laskutamme jo käyttämistäsi kuukausista erotuksen toistaiseksi voimassaolevaan sopimukseen.

Esimerkki:

Asiakas hankkii 12 kk yhdistelmäjäsenyyden tammikuun alusta alkaen. Hänen elämäntilanteensa kuitenkin muuttuu ja hän haluaa päättää sopimuksensa toukokuun loppuun. Asiakas siis käyttää 12 kk sopimuskaudestaan ainoastaan viisi kuukautta. Euroina tämä tarkoittaa:

  • Yhdistelmäkortin kuukausiveloitus 12 kk sopimuksella 65 €/kk
  • Toistaiseksi voimassaolevan yhdistelmäkortin hinta 69 €/kk
  • Sopimustyyppien välinen erotus 4 €/kk
  • Asiakas on siis maksanut tammi-toukokuussa harjoittelumaksuja 5 kk x 65 €/kk ja hänen irtisanoessa sopimuksen häneltä laskutetaan erotus jo käytettyjen kuukausien osalta eli 5 kk x 4 €/kk = 20 €
  • Lopputulos on täysin sama kuin tilanteessa, jossa asiakkaalla olisi ollut koko ajan toistaiseksi voimassaoleva sopimus eli hän olisi maksanut 5 kk x 69 €/kk


Päättyykö 12 kk jäsenyys, kun sopimusaika tulee täyteen vai jatkuuko sopimus automaattisesti ja miten?

12 kk kuukausimaksullinen, määräaikainen jäsenyys jatkuu toistaiseksi voimassaolevana, ellei asiakas ilmoita viimeistään yhtä (1) kuukautta ennen sopimuskauden päättymistä, että haluaa sopimuksen päättyvän määräaikaisen sopimuskauden täyttyessä. 12 kk jäsenyys jatkuu siis toistaiseksi kuukausi kerrallaan, ja se on irtisanottavissa jo laskutetun kauden päätteeksi. Huomaathan, että mikäli sinulla on tarjoushintainen 12kk sopimus (Esim. Joulutarjous), jäsenyys ei automaattisesti jatku tarjoushinnalla määräaikaisuuden päätyttyä, vaan hinta päivittyy normaalihinnaston mukaiseksi. Kertamaksulliset 12 jäsenyydet päättyvät automaattisesti sopimuskauden loputtua.


Olen hankkinut 12 kk yhdistelmäjäsenyyden, mutta olenkin huomannut käyttäväni pelkkää kuntosalia. Voiko korttityypin vaihtaa kesken sopimuskauden?

Kyllä, voit vaihtaa korttityypin kesken sopimuskauden yhdistelmäkortista kuntosalikorttiin tai toisinpäin.


Onko mahdollista tulla kertakäynnillä kuntosalille viikonloppuna?

Mikäli sinulla on voimassaoleva ovikortti, ja olet meiltä saamasi aktivointilinkin kautta tehnyt Avoinna24-tunnukset (tunnukset on siis yhdistetty ovikorttiisi), niin voit ostaa kertakäynnin verkkokaupastamme! Tällöin kertakäynti latautuu ovikortillesi, ja voit käydä treeneillä milloin haluat.


Veloitukseton tutustuminen

Kuka voi tulla veloituksetta tutustumaan ja liittyykö siihen jotain sitoumuksia kokeilun jälkeen?

Veloituksettomalle tutustumiskäynnille voivat tulla kaikki, joilla ei ole ollut aiemmin jäsenyyttä tai sarjakorttia Linealla. Tutustumiskäynti ei aiheuta mitään sen jälkeisiä sitoumuksia.

Tutustumiskäynnille voi tulla asiakaspalvelun aukioloaikoina, löydät aukioloajat Info-sivulta.


​​​​​​​Ryhmäliikunta ja ajanvaraus:

Miten pääsen tekemään varauksia ryhmäliikuntaan?

Lähetämme kaikille asiakkaillemme sähköpostiin kutsun Avoinna24-palveluun, kun he asioivat ensimmäistä kertaa asiakaspalvelussamme (esim. viikon kokeilujakson aloitus). Sähköpostista löytyvän linkin kautta pääset vahvistamaan rekisteröitymisen Avoinna24-ajanvarausjärjestelmään. Kun olet kirjautuneena Avoinna24-ajanvarausjärjestelmään, näet onko tunnilla tilaa ja voit ilmoittautua tunnille tai mikäli tunti on täynnä, voit ilmoittautua jonopaikalle. Jonopaikalta nousseille tulee automaattisesti sähköposti-ilmoitus. Mikäli et ole saanut meiltä kutsulinkkiä ja haluaisit tehdä varauksia ryhmäliikuntaan, olethan yhteydessä meihin sähköpostilla info@liikuntakeskuslinea.fi, niin lähetämme sinulle kutsulinkin.

Voiko ryhmäliikuntatunnille tulla ilman ennakkovarausta?

Tunneille voi tulla myös ilman ennakkovarausta. Ryhmäliikuntatuntien kaikki paikat ovat kuitenkin varattavissa ennakkoon, joten kannattaa katsoa nettiajanvarauksen kautta tai kysyä asiakaspalvelustamme onko tunnilla vapaita paikkoja.

Muista myös, että kaikki lunastamattomat varaukset vapautetaan 10 minuuttia ennen tunnin alkua eli ne ovat tämän jälkeen vapaasti kaikkien lunastettavissa asiakaspäätteelle leimaamalla.


Onko nettiajanvarauksessa jotain aikarajoja varausten ja peruutusten osalta?

Kyllä on. Ryhmäliikuntatunteja on mahdollista varata vielä kaksi tuntia ennen alkamisajankohtaa. Tehtyjä varauksia pystyy perumaan nettiajanvarauksen kautta vielä kaksi tuntia ennen alkamisajankohtaa.

Ryhmäliikuntatuntien osalta kannattaa muistaa, että varaus pitää lunastaa viimeistään 10 minuuttia ennen tunnin alkua asiakaspäätteen leimauksella. Varaamasi paikka vapautuu muiden käyttöön, jos et ole lunastanut paikkaasi viimeistään 10 minuuttia ennen tunnin alkua. Kolmesta lunastamattomasta paikasta 3 kuukauden aikana, ajanvaraustunnukset menevät lukkoon ja niiden avaaminen maksaa 12€.

Ryhmäliikuntavarausten osalta kannattaa muistaa myös jonopaikat – vaikka tunti olisi täynnä, niin kannattaa ilmoittautua mahdollisesti vielä vapaana olevalle jonopaikalle. Mikäli joku paikan varannut peruuttaa varauksensa, nousevat jonossa olevat varausjärjestyksessä varsinaiselle paikalle. Jonosta varsinaiselle paikalle siirtyvät saavat viestin asiasta.


​​​​​​​Lapsiparkki Muksula:

Voiko lapsiparkki Muksulaa käyttää ilman varausta ohjattuna aikana? Entä voiko Muksulaa käyttää omatoimisesti esimerkiksi viikonloppuisin?

Lapsiparkki Muksulassa on arkisin maanantaista torstaihin klo 17.00. – 19.30. ohjaaja paikalla ennakkovarausten perusteella. Ohjaajan ollessa paikalla Muksulaan voi tulla ilman varausta ainoastaan, jos paikkoja on vapaana.

Muksulan leikkihuone on sisääntulokerroksessa ja se on asiakkaidemme käytössä ohjattujen aikojen ulkopuolella. Lapsesi voi siis tulla omatoimisesti Muksulaan treeniesi ajaksi esimerkiksi viikonloppuna. Myös kuntosalin välittömästä yhteydestä löytyy MiniMuksula, jossa on lapsille puuhaa vanhempien treenien ajaksi.

Lasten osalta on hyvä muistaa, että vanhempien harjoitellessa kuntosalilla, heidän paikkansa on MiniMuksulassa – ei missään nimessä esimerkiksi kuntosalin puolella. Tämä on tärkeä asia huomioida sekä lasten turvallisuuden että muiden asiakkaiden viihtyisyyden ja onnistuneiden treenien osalta. Lapset ovat Linealla aina vanhempiensa vastuulla. Omatoimikäyttäjien tulee huolehtia lapsiparkin tilat siistiin kuntoon käytön jälkeen.


Maksutavat ja laskutus:

Voiko liikuntaetuja käyttää hierontojen maksamiseen?

ePassi Hyvinvointi ja Smartumin hierontaetu käyvät maksuvälineenä hierontaan.

ePassi Liikunta ja Smartumin liikuntaetu: Näitä liikunnan tukemiseen tarkoitettuja maksuvälineitä on sallittua käyttää ainoastaan aktiiviliikuntaa sisältävien palveluiden maksamiseen. Esimerkiksi hieronta on rajattu ohjeistuksessa selkeästi näiden tuettavien palveluiden joukosta. Luonnollisesti työnantaja voi muulla tavoin järjestää myös hierontaa työntekijöilleen esimerkiksi sopimalla käynneistä suoraan palveluntuottajan kanssa.


Voiko kuukausimaksua koskevan laskun saada e-laskuna?

Kyllä voi. E-lasku on yleisin tapa kuukausilaskutuksessa. Saat ensimmäisen laskusi tulostettuna mukaasi tai sähköpostiisi. Sen avulla pystyt aktivoimaan e-laskutuksen verkkopankissasi. Asiakaspalvelumme antaa tarvittaessa tarkempia ohjeita.​​​​​​​


Yleisiä toimintaohjeita:

Onko kuntosalille ja ryhmäliikuntaan ikärajoja?

Jyrkkiä ikärajoja ei ole, vaan katsomme tilanteen aina tapauskohtaisesti. Yleisinä periaatteina noudatamme kuitenkin seuraavia ikärajoja:

  • Alle 14 -vuotiaat salille vain yhdessä vanhempien kanssa
  • Alle 16 -vuotiaat voivat käydä ainoastaan niillä ryhmäliikuntatunneilla, joissa vastuksena on kehonpaino sekä sisäpyöräilytunneilla
  • Alle 18 -vuotiaan harjoittelu Linealla edellyttää aina huoltajan suostumusta


Ovikortilla pääsee kulkemaan päivittäin klo 4.30 – 22.00. Pitääkö minun siis olla ulkona klo 22.00 vai voinko olla salilla pidempään?

Riittää, että ehdit sisään ennen klo 22.00. Sen jälkeen et pääse kulkemaan ovikortillasi sisään. Voit tehdä treenisi rauhassa ja ulkona täytyy olla klo 23.00. mennessä.