Fysio- ja lymfaterapia, akupunktio

Fysioterapian keskeisenä tavoitteena on ylläpitää ja parantaa ihmisten työ- ja toimintakykyä sekä liikkumista. Fysioterapiapalvelut sisältävät pääasiassa tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja vammojen ennaltaehkäisyä ja kuntouttamista. Fysioterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä. Lääkärin lähetteellä tulevilta Kela korvaa osan hoidon kustannuksista.

Fysioterapialla voidaan nopeuttaa kuntoutumista leikkausten ja tapaturmien jälkeen. Fysioterapiassa harjoittelu on yksilöllistä, turvallista ja kohdennettua liikettä lääkkeeksi liikkumisen ongelmissa ja toimintahäiriöiden korjaamisessa. Ohjattu terapeuttinen harjoittelu voi olla välivaihe ennen kuin pystyy jatkamaan tai aloittamaan muita liikuntaharrastuksia tai ennen liikunnan valmennuspalveluihin (personal training) siirtymistä. Harjoittelun tavoitteena voi olla esim. motoristen taitojen kehittäminen, lihasvoiman lisääntyminen tai nivelten liikkuvuuden paraneminen.

Lymfaterapian päätehtävänä on elvyttää imusuonten toimintaa. Lymfaterapian tavoitteena on esimerkiksi vähentää turvotusta, lievittää kipua, rentouttaa sekä palauttaa urheilusuorituksesta. Lymfaterapia soveltuu kaikenikäisille, niin lapsille kuin iäkkäillekin, ja on täysin kivutonta. Asiakkaat, joilla esiintyy kroonista tai akuuttia turvotusta kehossa (esimerkiksi syövästä tai muista sairauksista, tapaturmista, leikkaustoimenpiteistä ja lihastoiminnan heikkenemisestä johtuen) hyötyvät lymfaterapiasta.

Akupunktio on vanha kiinalainen hoitomuoto. Fysioterapiassa akupunktiota käytetään lähinnä kivun hoidossa ja lihasten rentoutuksessa. Akupunktio vaikuttaa hermojärjestelmien kautta vähentämällä kipua ja tuottamalla lisää elimistön omaa mielihyvähormonia, endorfiinia. Akupunktiohoidot arvioidaan aina yksilöllisesti ja hoidoissa käytetään kertakäyttöisiä, steriilejä neuloja. Akupunktiota voidaan antaa omana hoitonaan, mutta usein siihen yhdistetään muuta fysioterapiaa.

Linean yhteydessä fysioterapiaa, lymfaterapiaa, MDT-terapiaa ja akupunktiota tarjoaa Fysios Jyväskylä Keljonkankaan Anu Lahtinen. Ajan varaat helpoimmin Fysioksen nettiajanvarauksen kautta. Anun tavoitat tarvittaessa myös puhelimitse numerosta 044 289 6363 tai sähköpostilla anu.lahtinen@fysiolinea.fi.

Fysioterapiapalveluita valmennuksellisella otteella tarjoa Susanna Tommola, joka on koulutukseltaan fysioterapeutti, työterveyspsykologi ja personal trainer. Susannan palvelutarjontaan kuuluu fysioterapiakäyntien lisäksi Fysiobuusti-valmennus. Fysiobuusti on yksilöllinen ja tehokas paketti sinulle, joka teet esimerkiksi istumatyötä, kärsit niska-hartiaseudun ongelmista, selän kiputiloista, jäykkyydestä tai haluat oppia treenaamaan monipuolisesti ehkäisten vammoja ja ylirasitustiloja. Valmennuksen aluksi on fysioterapeutin suorittama toiminnallinen tutkimus, jonka perusteella sinulle laaditaan yksilölliset lihaskunto- sekä liikkuvuusharjoitteet, jotka käydään läpi varsinaisilla treenitapaamisilla. Lue lisää Fysiobuustista täältä. Susannan ajanvaraustiedustelut tapahtuvat sähköpostitse susanna@liikuntakeskuslinea.fi

Fysio- ja lymfaterapian sekä akupunktion hinnasto

Kesto  
45 minuuttia 50 €
60 minuuttia 60 €

 

 

(Huomioithan, että peruuttamatta jätetyistä ajoista veloitamme varatun palvelun hinnan.)

Liikuntakeskus Linea –9 min Matkakeskukselta

Liikuntakeskus sijaitsee Jyväskylän keskustan kupeessa Keljonkankaalla. Linealta löydät mm. kuntosalin, ryhmäliikuntatunnit ja kehonhuoltopalvelut. Lapset viihtyvät lapsiparkissa, ja autolle on tilaa ilmaisella parkkipaikalla.

näytä sijainti kartalla