Kehonhuolto

Aktiivisen liikunnan ja omatoimisen kehonhuollon lisäksi liikuntakoneistomme kaipaa välillä muutakin huoltoa ja huomiota. Personal trainerimme sekä Linean yhteydessä toimivat ammattitaitoiset fysio-, lymfa- ja jalkaterapeutit sekä hierojat tarjoavat kattavat palvelut niin ennaltaehkäisevässä tai kuntouttavassa tilanteessa.

Kiertääkö vartalo kyykätessä? Kipuileeko olkapää tai kärsitkö niska-selkäalueen vaivoista? Oletko kuntoutumassa vammasta tai operaatiosta? Puuttuvatko vaivat ja haluat pitää ne loitolla jatkossakin? Haluatko apua palautumiseen? Vai kaipaatko kenties rentouttavaa hetkeä?

Monipuolista kehonhuoltoa ennaltaehkäisevästi tai kuntouttaen

Kehonhuollon suurin viisaus piilee varmasti ennaltaehkäisevissä toimenpiteissä. Olemme mielellämme mukana ennaltaehkäisevässä kehonhuollossa ennen kuin joku osa kehostasi on rikki. Jokaisen keho on yksilöllinen omine rajoitteineen ja haasteineen. Nämä asiat on mahdollista huomioida ja toimia ennaltaehkäisevästi siten, ettei varsinaisia ongelmia syntyisi. Pelkästään ”kropan auki pitäminen” omatoimisella lihashuollolla ja esimerkiksi hieronnan avulla mahdollistaa tuloksekkaamman harjoittelun sekä vammojen ennaltaehkäisemistä.

Joskus tulee väkisinkin tilanteita, joissa kehomme rakenteista johtuen tai esimerkiksi liikunnassa tai muussa elämässä sattuneesta tapaturmasta johtuen vaaditaan ammattilaisen apua. Näiden tilanteiden asianmukaisen hoitamisen arvoa on lähes mahdotonta käsittää etukäteen. Toimintakyvyn saavuttamisen jälkeen on erittäin tärkeää huolehtia myös sen säilymisestä. Tähän Linealta löytyvät puitteet, palvelut ja osaaminen soveltuvat erinomaisesti.

Linean personal trainerit, fysio-, lymfa- ja jalkaterapeutit sekä hierojat auttavat niin ennaltaehkäisevissä kuin kuntouttavissa tilanteissa. Saman katon alta löytyvä moniammatillinen osaaminen takaa sen, että kanssasi työskentelevillä ammattilaisilla on aina tilanteesi edellyttämä tarkoituksenmukaisin osaaminen käytössään.

Aloita kehostasi huolehtiminen välittömästi

Fysio-, lymfa- ja jalkaterapeuteille sekä hierojille varaat ajan helpoimmin suoraan nettiajanvarauksen kautta. Jos haluat konsultoida asiastasi etukäteen, niin terapeuttien ja hierojien sähköpostiosoitteet sekä puhelinnumerot löytyvät jäljempänä tältä sivulta sekä palvelukohtaisilta sivuilta.

Valmennuksistamme ja niiden aloittamisesta saat lisätietoa täältä.

Varaa aika palveluihimme tästä

 

Fysio-, lymfa- ja MDT-terapia sekä akupunktio

Linean yhteydessä fysio-, lymfa- ja MDT-terapiaa sekä akupunktiota tarjoaa Fysio Linean Anu Lahtinen. Ajan varaaminen onnistuu helpoimmin nettiajanvarauksemme kautta. Anun tavoitat tarvittaessa myös puhelimitse numerosta 044 289 6363 tai sähköpostilla anu.lahtinen@fysiolinea.fi.

Fysioterapian osalta emme malta olla erikseen korostamatta fysioterapian mahdollisuuksia ennaltaehkäisevässä roolissa. Fysioterapian keskeisenä tavoitteena on ylläpitää ja parantaa ihmisten työ- ja toimintakykyä sekä liikkumista. Fysioterapiapalvelut sisältävät pääasiassa tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja vammojen kuntouttamista ja ennaltaehkäisyä. Fysioterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä. Lääkärin lähetteellä tulevilta Kela korvaa osan hoidon kustannuksista.

MDT (Mekaaninen diagnisointi ja terapia, McKenzie menetelmä) alkaa potilaan taudinkuvan määrittelyllä ja fyysisellä tutkimuksella. Hoidon päätavoitteina ovat kivun poisto, rangan toiminnan palauttaminen sekä vaivan uusiutumisen ja progressiivisen pahenemisen ehkäiseminen. Lisäksi McKenzie menetelmä mahdollistaa nopean ja luotettavan tavan määritellä asiakkaat, jotka hyötyvät mekaanisesta terapiasta ja niiden asiakkaiden diagnosoinnin, jotka saattavat tarvita leikkaushoitoa, muuta lääketieteellistä hoitoa tai terapiaa.

Lymfaterapian päätehtävänä on elvyttää imusuonten toimintaa. Lymfaterapian tavoitteena on esimerkiksi vähentää turvotusta, lievittää kipua, rentouttaa sekä palauttaa urheilusuorituksesta.

Akupunktio on vanha kiinalainen hoitomuoto. Fysioterapiassa akupunktiota käytetään lähinnä kivun hoidossa ja lihasten rentoutuksessa. Akupunktio vaikuttaa hermojärjestelmien kautta vähentämällä kipua ja tuottamalla lisää elimistön omaa mielihyvähormonia, endorfiinia. Akupunktiohoidot arvioidaan aina yksilöllisesti ja hoidoissa käytetään kertakäyttöisiä, steriilejä neuloja. Akupunktiota voidaan antaa omana hoitonaan, mutta usein siihen yhdistetään muuta fysioterapiaa.

Voit varata ajan välittömästi alla olevan painikkeen kautta. Lisätietoa fysio-, lymfa- ja MDT-terapiasta, akupunktiosta sekä Anusta löydät täältä.

Varaa aika suoraan tästä

 

Hieronta

Hierontaa Linean yhteydessä tarjoavat koulutetut hierojat Juha Savinainen sekä Ritva Veijalainen. Lisäksi hierontapalveluja tarjoaa fysioterapeutti Anu Lahtinen. Hieronta-ajat kannattaa ensisijaisesti varata nettiajanvarauksen kautta tai hierontakäynnin yhteydessä. Tarvittaessa tavoitat hierojamme myös seuraavilla yhteystiedoilla:

Hyvä hieronta on asiakaslähtöinen ja kokonaisvaltainen hoitotapahtuma, joka hoitaa kehoa ja mieltä. Hieronnan vaikutuksesta lihasjännitys helpottuu, lihaksisto rentoutuu ja pintaverenkierto sekä sitä kautta myös aineenvaihdunta vilkastuu. Hieronta myös edistää kuona-aineiden poistumista ja hapen pääsyä kudoksiin, jolloin usein kipu lievittyy. Hieronnalla on myös vaikutus rauhoittumiseen ja rentoutumiseen, jolloin stressi lievittyy ja saa hyvän olon.

Varaa hieronta-aikasi välittömästi nettiajanvarauksemme kautta alla olevasta painikkeesta. Halutessasi löydät lisätietoa hierontapalveluistamme ja hierojistamme täältä.

Varaa hieronta-aika

 

Valmennuspalvelut (personal training ja pienryhmävalmennus)

Kattavat valmennuspalvelumme ja valmentajiemme osaaminen mahdollistavat myös ennaltaehkäisevään ja kuntouttavaan kehonhuoltoon tähtäävien valmennuspalvelujen toteuttamisen. Valmennus voi olla täysin yksilöllisistä lähtökohdista räätälöity valmennuspaketti tai valmis valmennuspakettimme. Paketti voidaan räätälöidä esimerkiksi niska-selkäalueen vaivoista kärsivälle tuomaan helpotusta sekä ennaltaehkäisemään ko. vaivoja.

Varaa maksuton aloitustapaaminen, jossa kartoitamme tilanteesi ja tarpeesi yksityiskohtaisemmin. Tämän perusteella pystymme suosittelemaan juuri Sinulle parhaiten soveltuvaa valmennuskokonaisuutta. Maksuttoman aloitustapaamisen hyödyntäminen ei sido mihinkään jatkotoimenpiteisiin.

Varaa maksuton aloitustapaaminen

Liikuntakeskus Linea –9 min Matkakeskukselta

Liikuntakeskus sijaitsee Jyväskylän keskustan kupeessa Keljonkankaalla. Linealta löydät mm. kuntosalin, ryhmäliikuntatunnit ja kehonhuoltopalvelut. Lapset viihtyvät lapsiparkissa ja autolle on tilaa ilmaisella parkkipaikalla.

näytä sijainti kartalla