Jalkaterapia

Jalat ovat kehomme tukipilarit. Jalkojen asentovirheet tai muut jalkoihin liittyvät ongelmat voivat aiheuttaa myös monia muita kerrannaisia ongelmia muualla kehossa.

Kärsitkö selkä-, polvi-, päkiä- tai kantakivuista? Onko varpaiden kanssa ongelmia kuten vaivaisenluita tai vasaravarpaita? Haluatko yksinkertaisesti varmistua, että jalkinevalintasi tukee terveyttäsi ja tavoitteitasi?

Jalkaterapia huolehtii kattavasti alaraajoistasi ja niiden vaikutuksista muuhun kehoon

Jalkaterapia tarkoittaa monipuolista alaraajaongelmien tutkimista, hoitoa ja ennaltaehkäisyä. Tutkiminen sisältää kävelyn / juoksun analysointia, lihaskireyksien kartoittamista sekä nivelten liikkuvuuksien selvittämistä. Muun muassa virheasennot voivat aiheuttaa monenlaista kipua ja haittaa alaraajojen alueella ja muualla kehossa, jolloin yksilölliset tukipohjalliset, teippaukset, mobilisointi ja muut jalkaterän apuvälineet tulevat kyseeseen. Omahoidon ohjaus sisältyy aina jalkaterapeutin vastaanottokäyntiin ja usein ohjaus painottuu oikeanlaisen jalkineen valintaan.

Linealla jalkaterapiapalveluita tarjoaa Tuomas Inkiläinen, jolla on vuosien kokemus niin jalkaterapiasta kuin hieronnastakin. Tuomaksella on pitkä yhteistyöhistoria Suomen Urheiluliitto Ry:n kanssa, joten osaamista hänellä löytyy erityisesti urheiluvammojen ja muiden rasitusperäisten oireiden hoidossa. Tyypillisimpiä jalkaongelmia ovat vaivaisenluu, kantakalvon tulehdus, akillesjänteen oireet sekä jalkapöydän kiputilat. Näihin liittyy usein myös polven, lonkan ja selän oireilua, joten kokonaisvaltainen tilanteen arviointi on tärkeää.

Tuomas toimii myös Respectan Active Partnerina, joten hänen kauttaan saat tarvittaessa hankittua kokonaisvaltaisen alaraajatutkimuksen ja yksilölliset tukipohjalliset.

Ajan jalkaterapiaan varaat helpoimmin suoraan nettiajanvarauksen kautta. Tuomaksen tavoitat tarvittaessa myös puhelimitse numerosta 040 575 0787 tai sähköpostilla tuomas@liikuntakeskuslinea.fi.

Varaa aika jalkaterapiaan

[Huomioithan, että peruuttamatta jätetyistä ajoista veloitamme varatun palvelun hinnan.]

 

Lisätietoa alaraajatutkimuksesta ja yksilöllisistä tukipohjallisista

Alaraajatutkimukset ja yksilölliset tukipohjalliset toteutetaan Respecta Active Partnerina. Tällöin alaraajatutkimus asiakkaan haastattelusta, kävelyn ja ryhdin analyysistä ja toiminnallisista testeistä. Nivelten liikkuvuuden ja lihasvoimien testaamisen lisäksi jalkateriin tehdään biomekaaninen tutkimus. Jalan asennon ja kuormittumisen analysoinnissa hyödynnetään digitaalista skanneria ja tietokoneohjelmaa.

Myös alaraajaongelmien osalta kannattaa toimia mieluummin ennaltaehkäisevästi kuin ongelmien edettyä pidemmälle. Viimeistään kipu on merkkinä siitä, että asioihin on puututtava. Aika jalkaterapiaan kannattaa varata ennakkoluulottomasti jo siitäkin syystä, että käyntiin sisältyy aina myös käytännön vinkit ja omahoito-ohjeet jaloista huolehtimiseksi.

Varaa aika jalkaterapiaan

Liikuntakeskus Linea –9 min Matkakeskukselta

Liikuntakeskus sijaitsee Jyväskylän keskustan kupeessa Keljonkankaalla. Linealta löydät mm. kuntosalin, ryhmäliikuntatunnit ja kehonhuoltopalvelut. Lapset viihtyvät lapsiparkissa ja autolle on tilaa ilmaisella parkkipaikalla.

näytä sijainti kartalla