Testauspalvelut ja muut aiheet

Testauspalveluita ja muita aiheita koskevasta osiosta löydät vastauksen esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin: Kävin Linealla kehonkoostumusanalyysissä. Löysin myöhemmin vanhat jostain messuilta saamani tulokset, jotka olivat erilaiset. Miksi näissä on eroa? Miten Linealla tarjottava Energiatesti eroaa normaalista lihaskuntotestistä? Ovikortilla pääsee kulkemaan päivittäin klo 5.00 – 22.00. Pitääkö minun siis olla ulkona klo 22.00 vai voinko olla salilla pidempään? Minne voin pysäköidä Linean parkkialueella?

1 Kävin Linealla kehonkoostumusanalyysissä. Löysin myöhemmin vanhat jostain messuilta saamani tulokset, jotka olivat erilaiset. Miksi näissä on eroa?

Useat eri laitetoimittajat valmistavat laadukkaita mittareita. Ehkäpä selkein ja merkittävin ulospäin näkyvä ja osin myös mittaustuloksiin vaikuttava tekijä on siinä mittaako laite pelkästään jalkojen tai käsien vai sekä jalkojen että käsien kautta. Ulkoisesti samankaltaisten mittareiden välillä eroja syntyy tämän jälkeen esimerkiksi mittaavien taajuuksien ja mittarin erottelukyvyn osalta. Lisäksi eri laitevalmistajien määrittelemät laskukaavat ja tulosten esitystapa poikkeavat jonkin verran toisistaan. Näin ollen eri mittareilla tehdyt mittaukset eivät ole suoraan verrattavissa. Mittaustulosten välillä syntyy lisäksi eroa mittausolosuhteiden / kehosi tilanteen kautta.

Linealla käytössä oleva mittari on laadukas ja luotettava. Sen avulla saadaan kattavat ja monipuoliset tiedot kehonkoostumusanalyysiin. Tämän mittarin – kuten minkään muunkaan vastaavan tasoisen bioimpedanssimittarin – tulokset eivät ole absoluuttisia totuuksia. Sen sijaan tiedämme mittarimme toimivan luotettavasti ja olevan mittausten toistettavuuden kannalta laadukas laite. Nämä tekijät muodostavat perustan tarkoituksenmukaiselle mittaamiselle.

Mittausten kannalta on keskeisintä vakioida mittausolosuhteet ja käytettävä mittari. Kun kehosi on mahdollisimman samankaltaisessa tilassa (esimerkiksi aina heti aamuisin) ja mittaus suoritetaan aina samalla mittarilla, saadaan vertailukelpoisia tuloksia. Toisin sanoen satunnaisilla eri tilanteissa ja eri mittareilla saaduilla tuloksilla ei ole niinkään merkitystä, vaan ne toimivat yksittäisinä tuloksina enemmänkin suuntaa-antavina. Sen sijaan vakioiduilla mittauksilla voidaan yleensä seurata kehonkoostumuksessa tapahtuvia muutoksia kuntoilijaa ja aktiiviliikkujaa ajatellen riittävän luotettavasti. Yksittäistä lukuarvoa keskeisempää olisi siis seurata kyseisen lukuarvon muutosta luotettavasti (laadukkaasti ja vakioidusti) toistettujen mittausten perusteella.

Kehonkoostumusanalyysissä kyseessä ei ole pelkkä mittaus, vaan tulokset ja niihin vaikuttavat tekijät käydään aina kanssasi läpi.

2

3 Ovikortilla pääsee kulkemaan päivittäin klo 5.00 – 22.00. Pitääkö minun siis olla ulkona klo 22.00 vai voinko olla salilla pidempään?

Riittää, että ehdit sisään ennen klo 22.00. Sen jälkeen et pääse kulkemaan ovikortillasi sisään. Voit tehdä treenisi rauhassa ja ulkona täytyy olla klo 23.15 mennessä.

4 Minne voin pysäköidä Linean parkkialueella?

Kaikki parkkipaikat ovat asiakkaidemme käytössä klo 14.00 – 5.45. Osassa parkkipaikoista on pysäköintirajoitus klo 5.45 – 14.00 välisenä aikana. Pysäköintirajoitukset näet alla olevasta kuvasta.

 

Pysäköintiohjeet

5 Onko Linealla saunat asiakaskäytössä?

Kyllä, sauna löytyy sekä miehille että naisille. Molemmat saunat pystyy laittamaan itse lämpenemään ja ne ehtivät lämmetä hyvin treenin aikana.

6 Onko kuntosalille ja ryhmäliikuntaan ikärajoja?

Jyrkkiä ikärajoja ei ole, vaan katsomme tilanteen aina tapauskohtaisesti. Yleisinä periaatteina noudatamme kuitenkin seuraavia ikärajoja:

 • Alle 14 -vuotiaat salille vain yhdessä vanhempien kanssa
 • Alle 16 -vuotiaat voivat käydä ainoastaan niillä ryhmäliikuntatunneilla, joissa vastuksena on kehonpaino sekä sisäpyöräilytunneilla
 • Alle 18 -vuotiaan harjoittelu Linealla edellyttää aina huoltajan suostumusta

7 En ole aiemmin ollut minkään liikuntakeskuksen asiakas ja aion aloittaa liikkumisen Linealla. Onko jotain yleisiä sääntöjä ja ohjeita, joita minun pitäisi tietää?

Pääosin maalaisjärjellä ja hyvillä peruskäyttäytymissäännöillä pärjää mainiosti. Alta löytyy muutamia sääntöjä ja ohjeita, joita kaikkien tulee noudattaa turvallisuuden, viihtyisyyden ja sujuvien treenien varmistamiseksi:

 • Huomioi aina myös muut – älä esimerkiksi varaa laitteita palautumisen ajaksi kuntosalilla. Huomioi aina omassa käytöksessäsi, ”jutuissasi” ja toiminnassasi muut harjoittelijat.
 • Palauta aina kaikissa tiloissamme painot ja tarvikkeet omille paikoilleen käytön jälkeen (ml. kahvakuulat ja muut pienharjoitteluvälineet niin kuntosalilla kuin ryhmäliikuntasaleissakin). Levypainojen paikka on vain ja ainoastaan niille varatuissa telineissä (seinä, patteri tai putki ei ole tällainen teline).
 • Käytä pientä hikipyyhettä niin kuntosalilla kuin ryhmäliikuntatunneillakin. Muista myös, ettei esimerkiksi useamman kerran käytetty ja pesemättä oleva treenipaita välttämättä kannusta muita treenaajia parempiin suorituksiin.
 • Lapsien paikka on heille tarkoitetussa ja viihtyisässä Muksulassa.
 • Kuntosalin ja ryhmäliikuntatuntien käyttäjän pitää olla vähintään yläasteikäinen.
 • Huolehdi omalta osaltasi yleisestä siisteydestä (ml. mahdollinen magnesiumin käyttö kuntosalilla).
 • Älä koske ilmanvaihto- tai viilennyslaitteisiin. Älä myöskään esim. irrota laitteiden virtajohtoja sähköpistokkeesta.
 • Saavu ryhmäliikuntatunneille ajoissa ja ole koko tunti paikalla. Tunneille ei oteta sisään tunnin jo alettua. Jos sinulla on jokin erityinen syy lähteä tunnilta etuajassa, niin sovi asiasta etukäteen ennen tunnin alkua ohjaajan kanssa.
 • Ilmoitathan henkilökunnalle, jos havaitset puutteita / rikkinäisiä välineitä tai muita epäkohtia.
 • Jokainen harjoittelee omalla vastuullaan.
 • Pohjimmiltaan kyse on siitä, että jokaisen pitää pystyä tekemään oma treeninsä Linealla hyvällä meiningillä. Treenaajia, treenitottumuksia ja tavoitteita on laidasta laitaan – näille kaikille on Linealla tilaa, joten huolehditaan jokainen osaltamme yhteisestä viihtyvyydestä ja treenien sujumisesta.

Voit aina pyytää apua henkilökunnaltamme – autamme mielellämme!

Liikuntakeskus Linea –9 min Matkakeskukselta

Liikuntakeskus sijaitsee Jyväskylän keskustan kupeessa Keljonkankaalla. Linealta löydät mm. kuntosalin, ryhmäliikuntatunnit ja kehonhuoltopalvelut. Lapset viihtyvät lapsiparkissa, ja autolle on tilaa ilmaisella parkkipaikalla.

näytä sijainti kartalla