Valmennuspalvelut – henkilökohtainen valmennus / personal training, pienryhmävalmennus ja ravintovalmennus

Tästä osiosta löytyy vastauksia valmennuspalveluitamme koskeviin kysymyksiin. Vastaamme esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin: Löysin Linean sivuilta Personal training -hinnaston, mutta en oikein tiedä montako tapaamista tarvitsen ja paljonko valmennukseni tulisi maksamaan? Huomasin hinnastossa pienryhmävalmennuksen. Kuinka sellaiseen pääsee ja kuka sitä voi käyttää? Onko Personal Training pelkkää kuntosaliharjoittelua vai kuuluuko siihen muutakin? Mitä ravintovalmennuksessa käytännössä tapahtuu?

1 Löysin Linean sivuilta Personal training -hinnaston, mutta en oikein tiedä montako tapaamista tarvitsen ja paljonko valmennukseni tulisi maksamaan?

Valmiiden valmennuspakettiemme lisäksi sivultamme löytyy esimerkkejä eri kokoisten personal training –pakettien hinnoittelusta. Personal training tarkoittaa nimensä mukaisesti henkilökohtaista valmennusta ja tästä syystä kokonaisuus räätälöidään aina täysin henkilökohtaisten tarpeidesi ja tilanteesi mukaisesti. Valmennuskokonaisuuden sisältö, tapaamiskertojen määrä ja tiheys, mahdollisesti käytettävät testaukset, yms ovat eri valmennustarpeissa todella erilaisia.

Yksilöllisen ja vastuullisen valmennuksen mahdollistamiseksi personal training alkaa Linealla aina maksuttomalla aloitustapaamisella, jossa tilanteesi ja valmennustarpeesi kartoitetaan. Itse aloitustapaaminen ei vielä sido mihinkään jatkotoimenpiteisiin. Sen sijaan aloitustapaamisen perusteella Personal trainer ja valmennettava ovat molemmat tietoisia valmennuksen tavoitteista ja sen edellyttämistä resursseista (ml. määrä ja hinta) sekä muista valmennukseen vaikuttavista asioista. Itse asiassa muut resurssit kuin raha vaativat yleensä enemmän tarkastelua – tästä hyvänä esimerkkinä toimii vaikkapa aika.

Yhteenvetona voidaan siis todeta, että varaa ennakkoluulottomasti aika maksuttomaan aloitustapaamiseen, joka ei vielä sido mihinkään. Sen jälkeen tiedät varmasti millainen valmennuskokonaisuus on tilanteessasi perusteltu ja toimiva sekä teet perustellun ratkaisun siitä miten hyödynnät valmennuspalveluitamme.

2 Huomasin hinnastossa pienryhmävalmennuksen. Kuinka sellaiseen pääsee ja kuka sitä voi käyttää?

Pienryhmävalmennus on kaikkien käytettävissä. Tyypillisimmillään pienryhmävalmennusta hyödyntävät henkilöt, joiden tavoitteita valmiit valmennupakettimme palvelevat. Muita tyypillisiä pienryhmävalmennuksen hyödyntäjiä ovat esimerkiksi samankaltaisessa elämäntilanteessa olevat ihmiset, tuttavapariskunnat sekä kaveri- tai työporukat.

Pienryhmävalmennuksia alkaa Linealla tyypillisimmin kahdella tavalla:

  1. Aloitamme pienryhmävalmennuksia omasta aloitteestamme. Tällöin haemme ryhmiin osallistujia. Käytännössä siis ilmoitamme alkavasta pienryhmästä ja siihen voi ilmoittautua mukaan kuka tahansa. Nämä pienryhmävalmennukset ovat tyypillisesti valmiisiin valmennuspaketteihimme pohjautuvia.
  2. Räätälöimme kaveri-, työ- tai muun valmiin porukan tarpeita vastaavan pienryhmävalmennuksen. Ryhmään ei oteta muita osallistujia valmiin ryhmän ulkopuolelta, jos tästä ei erikseen sovita.

3 Onko Personal Training pelkkää kuntosaliharjoittelua vai kuuluuko siihen muutakin?

Personal training ei missään nimessä ole sama asia kuin kuntosaliohjaus. Toki monella asiakkaalla iso osa harjoittelusta ja/tai personal training -tapaamisista voi tapahtua salilla. Toisaalta on aivan yhtä mahdollista, että kaikki personal training -tapaamiset tapahtuvat muualla kuin kuntosalilla.

Linean personal training -palvelut eivät koskaan ole seiniin sidottuja. Lisäksi kannattaa muistaa, ettei kyse ole pelkästään yksittäisistä treeneistä / treenitapaamisista. Tavoitteistasi ja tarpeistasi riippuen valmennuskokonaisuus voi sisältää esimerkiksi ravitsemuksellisia asioita sekä harjoittelukokonaisuuden suunnittelua.

Valmennuksen sisältö määräytyy aina yksilöllisten tavoitteidesi, henkilökohtaisen lähtötilanteesi ja käytettävissäsi olevien resurssien perusteella. Määrittelyn tekee valmentaja yhdessä Sinun kanssasi. Edellisen vastauksen tapaan suosittelemme varaamaan ennakkoluulottomasti ajan maksuttomaan aloitustapaamiseen, jonka käyminen ei vielä sido mihinkään.

4 Mitä ravintovalmennuksessa käytännössä tapahtuu?

Myös ravintovalmennus on henkilökohtaisesti räätälöityä palvelua, jonka yksityiskohtainen sisältö ja toteutus määrittyvät lähtökohtatilanteesi, tavoitteidesi ja tarpeidesi mukaisesti.

Ravintovalmennuksen perusrunko voi olla vaikkapa seuraavanlainen:

  • Tapaat valmentajan maksuttomassa aloitustapaamisessa. Yleensä tämän tapaamisen perusteella / jälkeen kerätään tarkennetut taustatiedot sekä aloitetaan ruokapäiväkirjan pitäminen.
  • Ruokapäiväkirjaa pidetään tyypillisesti 5-7 vuorokautta siten, että jaksoon sisältyy myös viikonloppu.
  • Tämän jälkeen valmentaja laatii Sinulle ravitsemukselliset ohjeet ja esimerkkiruokavalion ruokapäiväkirjasi, muut kerätyt tiedot, tilanteesi ja tavoitteesi huomioiden.
  • Ravitsemukselliset ohjeet ja esimerkkiruokavalio käydään läpi yhteisessä tapaamisessa ravintovalmentajan kanssa.

Perusrungon lisäksi ravintovalmennusta voidaan syventää esimerkiksi ravitsemuspsykologisten tai muiden tarvittavien asioiden osalta. Tapaamisia ravintovalmentajan kanssa ja ravintovalmennukseen liittyviä tehtäviä voi siis tulla useita. Samoin ravintovalmennuksen jatkaminen jopa 6 – 12 kuukauden mittaiseksi on usein perusteltua esimerkiksi elämäntapamuutokseen tähtäävissä valmennuksissa.

5 Minulla on jo oma personal trainer – voinko harjoitella hänen kanssaan Linealla?

Kyllä voit. Linealla ei ole kieltoa ”ulkopuolisten” personal trainereiden käytölle. Ennen yhteisten treenienne aloittamista personal trainerisi pitää kuitenkin ottaa yhteyttä Linealle ja sopia käytännön järjestelyistä oman toimintansa osalta.

Liikuntakeskus Linea –9 min Matkakeskukselta

Liikuntakeskus sijaitsee Jyväskylän keskustan kupeessa Keljonkankaalla. Linealta löydät mm. kuntosalin, ryhmäliikuntatunnit ja kehonhuoltopalvelut. Lapset viihtyvät lapsiparkissa ja autolle on tilaa ilmaisella parkkipaikalla.

näytä sijainti kartalla