HIERONTA

Hierontapalvelumme toteutetaan asiakaslähtöisenä ja suunnitelmallisena hoitona asiakkaan tarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti.

Hieronnalla pystytään rentouttamaan lihaksia sekä lievittämään erilaisia kiputiloja. Asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti hieronta voikin olla rentouttavaa tai esimerkiksi tietyn alueen yksityiskohtaisempaa käsittelyä lihaskireyksien, niiden mukanaan tuomien ongelmien sekä kipujen poistamiseksi.


Tekijät

Hieronta-ajat kannattaa ensisijaisesti varata nettiajanvarauksen kautta tai hierontakäynnin yhteydessä.

Ritva Veijalainen

040 505 4606

ritva.veijalainen@gmail.com


Ritva on valmistunut koulutetuksi hierojaksi vuonna 2016, ja suorittanut urheiluhierojan erikoisammattitutkinnon 2022 Palveluina klassinen sekä urheiluhieronta.

Lisäkoulutukset:

Faskian käsittely manuaalisesti, sekä raudoilla
Kuivakuppaus
Purentalihasten hieronta
Äitiyshieronta
Syöpä ja hieronta (Kuinka huomioida aiemmin sairastettu syöpä tai meneillään olevat hoidot hieronnassa. Arpien ja strangien käsittely)

Urheiluhieroja EAT

Juha Savinainen

0400 772 077

​​​​​​​juha@liikuntakeskuslinea.fi

Juha on valmistunut koulutetuksi hierojaksi vuonna 2016. Urheiluhierojan erikoisammattitutkinto valmistui vuonna 2022. Urheiluhierojan tutkinto auttaa kaiken tasoisien urheilijoiden käsittelyssä, kuten myös meidän hyötyliikkujienkin. Hän tekee myös urheilusuorituksiin valmistavia sekä palauttavia hierontoja.

Lisäkoulutukset:

Osteopaattinen mobilisoiva rangan ja lantion käsittely
Faskia- ja venytyshieronta
Imukuppihieronta eli kuivakuppaus
Purentalihasten käsittely
Neurodynaaminen mobilisointi (hermoperäisten oireiden tutkiminen ja hoito)
Dry Needling -neulahoito. Dry Needling toimii tehokkaasti omana hoitona tai hierontaan yhdistettynä. Myös sähköstimulointi neulojen kautta mahdollinen.
Urheiluhieroja EAT


Hieronta auttaa monessa tilanteessa

Linean yhteydessä toimivat ammattitaitoiset hierojat huolehtivat, että hierontasi on juuri Sinun tarpeitasi vastaava kokonaisvaltainen ja suunnitelmallinen hoitotapahtuma. Hieronnan vaikutuksesta lihasjännitys helpottuu, lihaksisto rentoutuu ja pintaverenkierto sekä sitä kautta myös aineenvaihdunta vilkastuu. Hieronta myös edistää kuona-aineiden poistumista sekä hapen pääsyä kudoksiin, jolloin myös kipu lievittyy. Hieronnalla on lisäksi merkittävä vaikutus rauhoittumiseen ja rentoutumiseen, jolloin stressi lievittyy ja tuloksena on hyvä ja rento olo.

Laadukkaasti toteutettu hieronta on vaikuttavampaa kuin moni osaa edes kuvitella. Hieronnan kautta käsiteltävissä olevilla lihaskireyksillä voi olla merkittäviä vaikutuksia kehomme toimintaan ja kipuihin. Parhaan hoitotuloksen saavuttamiseksi hierojamme hyödyntävät tarpeidesi mukaan perinteisen klassisen hieronnan keinojen lisäksi triggerpisteiden käsittelyä, mobilisoivaa hierontaa, fascia- eli lihaskalvokäsittelyä sekä kinesioteippausta.

Suosittelemme hierontaa ainakin seuraavissa tilanteissa:

 • kärsit niska, hartia – ja selkävaivoista
 • kärsit muista lihas-, nivel- tai pääkivuista
 • kärsit työperäisistä vaivoista
 • haluat apua lihaskireyksiin
 • treenaat tavoitteellisesti ja haluat ennaltaehkäistä mahdollisia vammoja, huolehtia kehosi palautumisesta sekä mahdollistaa tuloksellisen harjoittelun
 • olet stressaantunut ja kaipaat rentoutusta ja hemmottelua – aikaa itsellesi


On myös tilanteita, joissa hierontaa on syytä välttää:

 • akuuttitila (tulehdukset, murtumat, avohaavat, ruhjeet)
 • laskimotukokset
 • pahanlaatuiset kasvaimet
 • keskushermostoperäiset halvaukset
 • verenvuototauti