Hieronta

Hierontapalvelumme toteutetaan asiakaslähtöisenä ja suunnitelmallisena hoitona asiakkaan tarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti. Hieronnalla pystytään rentouttamaan lihaksia sekä lievittämään erilaisia kiputiloja. Asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti hieronta voikin olla rentouttavaa tai esimerkiksi tietyn alueen yksityiskohtaisempaa käsittelyä lihaskireyksien, niiden mukanaan tuomien ongelmien sekä kipujen poistamiseksi.

Kärsitkö niska- tai muista lihas-, nivel- ja pääkivuista? Onko palautumisesi puutteellista ja tulosten saavuttaminen heikentynyt? Vai kaipaatko kenties kokonaisvaltaista rentouttavaa hetkeä – aikaa itsellesi?

Varaa aika hierontaan

(Huomioithan, että peruuttamatta jätetyistä ajoista veloitamme varatun palvelun hinnan.)

Kesto

Norm.

Linean 12 kk asiakkaat/opiskelijat

30 minuuttia 30 € 25 €
45 minuuttia 38 € 35 €
60 minuuttia 48 € 45 €
90 minuuttia 65 € 60 €

Tekijät

Hieronta-ajat kannattaa ensisijaisesti varata nettiajanvarauksen kautta tai hierontakäynnin yhteydessä. Tarvittaessa tavoitat hierojamme myös seuraavilla yhteystiedoilla:

Hierojiimme voi tutustua tarkemmin tästä.

Hieronta auttaa monessa tilanteessa

Linean yhteydessä toimivat ammattitaitoiset hierojat huolehtivat, että hierontasi on juuri Sinun tarpeitasi vastaava kokonaisvaltainen ja suunnitelmallinen hoitotapahtuma. Hieronnan vaikutuksesta lihasjännitys helpottuu, lihaksisto rentoutuu ja pintaverenkierto sekä sitä kautta myös aineenvaihdunta vilkastuu. Hieronta myös edistää kuona-aineiden poistumista sekä hapen pääsyä kudoksiin, jolloin myös kipu lievittyy. Hieronnalla on lisäksi merkittävä vaikutus rauhoittumiseen ja rentoutumiseen, jolloin stressi lievittyy ja tuloksena on hyvä ja rento olo.

Laadukkaasti toteutettu hieronta on vaikuttavampaa kuin moni osaa edes kuvitella. Hieronnan kautta käsiteltävissä olevilla lihaskireyksillä voi olla merkittäviä vaikutuksia kehomme toimintaan ja kipuihin. Parhaan hoitotuloksen saavuttamiseksi hierojamme hyödyntävät tarpeidesi mukaan perinteisen klassisen hieronnan keinojen lisäksi triggerpisteiden käsittelyä, mobilisoivaa hierontaa, fascia- eli lihaskalvokäsittelyä, kylmähoitoa sekä kinesioteippausta.

Suosittelemme hierontaa ainakin seuraavissa tilanteissa:

 • kärsit niska, hartia – ja selkävaivoista
 • kärsit muista lihas-, nivel- tai pääkivuista
 • kärsit työperäisistä vaivoista
 • haluat apua lihaskireyksiin
 • treenaat tavoitteellisesti ja haluat ennaltaehkäistä mahdollisia vammoja, huolehtia kehosi palautumisesta sekä mahdollistaa tuloksellisen harjoittelun
 • olet stressaantunut ja kaipaat rentoutusta ja hemmottelua – aikaa itsellesi

On myös tilanteita, joissa hierontaa on syytä välttää:

 • akuuttitila (tulehdukset, murtumat, avohaavat, ruhjeet)
 • laskimotukokset
 • pahanlaatuiset kasvaimet
 • keskushermostoperäiset halvaukset
 • verenvuototauti

Varaa hieronta-aikasi kätevästi netissä

Suosittelemme varaamaan hieronta-ajan kätevästi suoraan nettiajanvarauksemme kautta tai hierontakäynnin yhteydessä. Jos haluat varmistua hieronnan soveltuvuudesta tilanteessasi tai konsultoida asiastasi muuten etukäteen, niin hierojien sähköpostiosoitteet sekä puhelinnumerot löytyvät jäljempänä tältä sivulta. Hierojiimme voit tutustua halutessasi tarkemmin tästä.

Varaa aika hierontaan

(Huomioithan, että peruuttamatta jätetyistä ajoista veloitamme varatun palvelun hinnan.)

Kattavilla hoitomenetelmillä ja moniammatillisella tiimillä parhaat tulokset

Olipa hierontaan tulosi syy mikä tahansa, on hierojillamme käytössään tilanteesi ja tarpeesi edellyttämä huippuosaaminen sekä kattavat hoitomenetelmät. Lisäksi Linean yhteydessä toimivat fysio-, lymfa- ja jalkaterapeutit sekä personal trainerit yhdessä hierojien kanssa varmistavat, että käytössäsi on laaja-alainen moniammatillinen asiantuntemus.

Perinteisen klassisen hieronnan menetelmien lisäksi hierojamme hyödyntävät triggerpisteiden käsittelyä, mobilisoivaa hierontaa, fascia- eli lihaskalvokäsittelyä, kylmähoitoa sekä kinesioteippausta. Mitä tämä kaikki tarkoittaa käytännössä?

Triggerpiste on kipupiste, joka sijaitsee kireässä lihaksessa tai sen lihaskalvossa. Triggerpiste on tunnustellessa kipeä ja se voi säteillä kipua pitkänkin matkan päähän kehossa. Näitä pisteitä sekä niitä ympäröiviä alueita käsitte­lemällä jännitys ja kipu saadaan laukeamaan. Triggerpisteiden käsittelyn ohella – ja ehkä jopa merkittävämpänä asiana – ne antavat merkittävästi lisäarvoa hoitotapahtuman yhteydessä tapahtuvaan tutkimiseen ja ongelmanmäärittelyyn.

Sinällään triggerpisteiden käsittely ei ole ”varsinainen temppu”, vaan olennaista on hierojiemme ymmärrys niiden olemassaolosta ja vaikutuksista. Triggerpisteiden käsittely on usein asiakkaan näkökulmasta perinteistä klassista hierontaa. Toisinaan triggerpisteitä käsitellään yksityiskohtaisemmin esim. painanta- sekä venytys- ja kylmähoidon menetelmin. Triggerpisteiden käsittely sisältyykin tarpeen mukaan luontevana osana kaikkiin hierontoihimme.

Mobilisoivalla hieronnalla vaikutetaan pehmytkudosten lisäksi myös niveliin sekä nivelkap­seleihin, jolloin hoidolla on myös nivelliik­kuvuutta ylläpitävä tai edistävä vaikutus. Mobilisoivalla hieronnalla onkin merkittävä rooli kehon optimaalisen toiminnan ylläpitämisessä. Lisäksi mobilisoiva hieronta saattaa jossain tilanteissa tuntua liikkeen kautta toteutettuna ”lempeämmältä” kuin perinteiset menetelmät.

Mobilisoivaa hierontaa sovelletaan asiakkaan tarpeen mukaan kaikkiin hierontoihimme.

Fasciat eli lihaskalvot ovat tällä hetkellä varmasti yksi kuumimmista puheenaiheista niin hoito- kuin liikunta-alalla. Tälle on sinällään varsin perusteltu syy: Lihaskalvot muodostavat koko kehon kattavan ja toiminnalliseksi jatkumoksi yhdistyvän kokonaisuuden.

Niin sanottuja fasciatekniikoita on useita. Osin nämä tekniikat ovat klassisen hieronnan kaltaista käsittelyä ja lihasten venyttämistä eri suuntiin. Tämän lisäksi lihaskalvojen käsittelyyn on kehitetty erilaisia menetelmiä ja apuvälineitä, joista kenties yleisimpinä ”fasciaraudat”.

Hierojamme soveltavat fascia- eli lihaskalvokäsittelyä hieronnoissa asiakkaan tarpeen mukaan.

Hierontaakin olennaisempi kylmähoidon käyttökohde ovat tuoreiden tuki- ja liikuntaelimistön vammojen hoito. Näissä tilanteissa kylmähoidon kannalta olennaisimpia asioita ovat kylmähoidon välitön, todella nopea aloittaminen sekä kylmähoidon jatkaminen 10-20 minuutin ajan hoidettavasta kohdasta riippuen.

Hieronnan yhteydessä kylmähoitoa voidaan käyttää esimerkiksi jääpalahieronnan muodossa. Tällöin jääpalahieronta toteutetaan paikallisten ylikuormitustilojen täsmähoitona esimerkiksi jänteissä, kiinnityskohdissa ja limapusseissa.

Kinesioteippauksella lievitetään kiputiloja sekä tilanteen ja tarpeen mukaan aktivoidaan, rauhoitetaan tai ohjataan kehon toimintaa. Kinesio­teippauksella voidaan myös poistaa turvotusta sekä vaikuttaa positii­visesti arpikudoksiin.

Kinesioteippaus sopii lähes kaikille ja moni on saanut kinesioteippauksesta paljon apua vaivoihinsa.

Varaa aika hierontaan

(Huomioithan, että peruuttamatta jätetyistä ajoista veloitamme varatun palvelun hinnan.)

Liikuntakeskus Linea –9 min Matkakeskukselta

Liikuntakeskus sijaitsee Jyväskylän keskustan kupeessa Keljonkankaalla. Linealta löydät mm. kuntosalin, ryhmäliikuntatunnit ja kehonhuoltopalvelut. Lapset viihtyvät lapsiparkissa, ja autolle on tilaa ilmaisella parkkipaikalla.

näytä sijainti kartalla